Сад на даху та нестандартні рішення: як планують реконструювати будівлю Європарламенту (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

Архітектурні студії мають намір реконструювати будівлю Європейського Парламенту в Брюсселі, запропонувавши проєкт з ґратчастим каркасом та ботанічним садом на даху.

Про це пише Dezeen.

Проєкт буде розроблений бельгійською студією Julien De Smedt Architects, французькою студією Coldefy, італійською студією Carlo Ratti Associati, голландською студією NL Architects та іспанською студією Ensamble Studio, які разом відомі як Europarc.

europarc-paul-henri-spaak-building-brussels-belgium-parliment-building-architecture_dezeen_2364_col_7-852x517.jpg

Europarc реконструює будівлю парламенту

"Нинішня будівля має численні недоліки, – заявили в Europarc. – Однак знесення її та заміна новим "палацом" може бути неправильним підходом".

Згідно з пропозицією, будівлю Європейського парламенту буде відреставровано з метою скорочення викидів вуглекислого газу, які можуть виникнути в результаті знесення наявної будівлі та будівництва нової.

На візуалізаціях пропозиції постмодерністська будівля Європарламенту, спроєктована в 1988 році Мішелем Букійоном і Atelier Espace Léopold, позбавлена фірмового аркового склепіння й оточена білим ґратчастим каркасом, який простягається над лінією даху та оточує розміщений там сад.

Europarc створила проникну конструкцію з громадським проходом, який буде вести відвідувачів через будівлю парламенту через вхід просто неба і буде з'єднаний з пішохідною мережею Брюсселя.

europarc-paul-henri-spaak-building-brussels-belgium-parliment-building-architecture_dezeen_2364_col_5-852x377.jpg

europarc-paul-henri-spaak-building-brussels-belgium-parliment-building-architecture_dezeen_2364_col_4-852x1121.webp

Hemicycle, нова зала для Європейського парламенту, буде розташована на верхніх рівнях будівлі. Вікна від підлоги до стелі з’єднають інтер’єр зали із садом на даху, з якого відкриватимуться краєвиди на місто. Вони також стануть великими екранами під час конференцій і зустрічей.

europarc-paul-henri-spaak-building-brussels-belgium-parliment-building-architecture-hero_dezeen_2364_col_0-852x479 (1).jpg

Візуалізації: Carlo Ratti Associati

Будівля буде увінчана Зеленою агорою, ботанічним садом, який відсилає до давньогрецьких агор або місць збору. Ботанічний сад буде візуально з'єднаний з розташованим нижче Hemicycle через відкриту стелю.

europarc-paul-henri-spaak-building-brussels-belgium-parliment-building-architecture_dezeen_2364_col_2-852x482.jpg

європарламент архітектура брюссель

Знак гривні
Знак гривні