Реактивний безпілотник з українським двигуном Bayraktar Kızılelma випробували на аеродромі (ВІДЕО)

Турецька компанія Baykar провела випробування нового ударного безпілотника Bayraktar Kızılelma, який має двигуни українського виробництва.

Про це повідомляє Anadolu.

Про перші випробування повідомив технічний директор і співвласник компанії Сельчук Байрактар, оприлюднивши відео з випробувань нового БПЛА. На відео Kızılelma здійснює перший прохід злітною смугою. Випробування без страхувальних тросів пройшли успішно.

Такі тести проводять для підготовки нових літальних апаратів для льотних випробувань. Під час них перевіряють роботу основних систем – паливної, гальмівної, управління, двигунів тощо.

Після успішного завершення таких випробувань апарт допускають до першого польоту. Раніше в компанії повідомляли, що безпілотник здійснить свій перший політ не раніше 2023 року, однак Baykar прагне зробити перше льотне випробування в найближчі тижні.

Screenshot_3-13.jpg

У вересні Baykar провела успішне випробування інтегрованого двигуна на реактивний безпілотник “Bayraktar Kizilelma”. Фото: mil.in.ua

Bayraktar Kızılelma розробляється як надзвуковий безпілотник з турбореактивним двигуном, який може нести 1,5 тонни корисного навантаження (вантажність боєприпасів становить 1 тонну).

Його заявлена максимальна швидкість — 900 км/год, дальність польоту — 930 км, робоча висота 12 км, злітна вага 5,5 тонни. У повітрі він може працювати пʼять годин.

Bayraktar Kızılelma має двигуни українського виробництва АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Передбачається, що ці безпілотники будуть запускатися з борту універсального десантного корабля TCG Anadolu (L-400), який ще будується, без допомоги катапультної системи.

За матеріалами: Укрінформ, Мілітарний.

безпілотники тестування україна-туреччина Байрактар

Знак гривні
Знак гривні