Сектор у районі Сватового став більш вразливим для російських військ, – розвідка Британії

Ділянка в районі Сватового на Луганщині, вочевидь, стала більш вразливим оперативним флангом російських військ.

Про це йдеться у свіжому звіті міноборони Великої Британії.

Як зазначається, протягом останніх семи днів навколо Сватівського району Луганської області тривають інтенсивні артилерійські бої.

Британська розвідка повідомляє, що, як і на інших ділянках фронту, російські війська продовжують надавати пріоритет будівництву оборонних позицій, майже напевно частково укомплектованих погано підготовленими мобілізованими резервістами.

"Оскільки південно-західну лінію фронту Росії тепер легше обороняти вздовж східного берега річки Дніпро, район Сватового тепер, ймовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ", – йдеться у звіті.

В огляді наголошується, що оскільки Сватове є важливим населеним пунктом Луганської області, російське керівництво, найімовірніше, вважатиме утримання контролю над ним своїм політичним пріоритетом.

"Однак командири, вочевидь, борються з військовими реаліями підтримки надійної оборони, одночасно намагаючись забезпечити ресурсами наступальні операції далі на південь Донеччини. Як оборонні, так і наступальні можливості Росії й надалі обмежені гострою нестачею боєприпасів та кваліфікованого особового складу", – зазначають аналітики міноборони Британії.

Інституту вивчення війни (ISW) також пише про те, що українська армія продовжує здійснювати контрнаступальні дії на лінії Сватове-Кремінна в Луганській області. Аналітики повідомляють, що Сили оборони України та російські окупанти ведуть запеклі бої в районі Куземівки і Новоселівки.

Як заявив під час телемарафону спікера Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, в Луганській області українські військові звільнили від російських окупантів 12 населених пунктів. Також у регіоні на лінії фронту ініціатива багато в чому на боці бійців ЗСУ.

Пресофіцер звернув увагу, що російські загарбники, маючи великі сили на східному фронті, на Донбасі, понад чотири місяці не можуть прорвати оборону навіть у районі Бахмута та Авдіївки.

"Звичайно, що це вимагає зосередження наших зусиль. Більше того, в Луганській області ворог вже зазнає поразки. Вже 12 населених пунктів під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами", – розповів спікер.

контрнаступ зсу луганщина східний фронт

Знак гривні
Знак гривні