Естонія передала ЗСУ дрони, конфісковані у росіянина, що купив їх для армії РФ

Естонія передала українським військовим безпілотники, які росіянин із подвійним громадянством купував для російської окупаційної армії.

Про це повідомило посольство Естонії в Україні.

Росіянин хотів передати придбані дрони російським військам для війни в Україні.

«Пам’ятаєте “розумного” далекобійника, який у футболці “Я русский” приїхав до Естонії, щоб купити дрони для російської армії? 

Окрім того, що його заарештували та відправили до в’язниці, естонська поліція вилучила придбані дрони й передала українським військовим», – розповіли у посольстві.

310353674_472334828269530_1905931675531384002_n.jpg

Як інформує "Мілітарний", у липні суд в Естонії відправив за ґрати трьох чоловіків за підтримку російської агресії.

Харьюський повітовий суд визнав трьох чоловіків винними у підтримці агресії Росії проти України. Вони займалися придбанням дронів для російської армії.

Суд встановив, що обізнаний з російською агресією щодо України, 43-річний Владімір з подвійним громадянством розмістив 11 травня у соцмережі “ВКонтакте” публічний заклик до підтримки Росії та організував збір коштів на придбання безпілотників для ЗС РФ.

“У заклику чоловік просив переказати гроші на купівлю дронів на його банківський рахунок. На зібрані гроші та особисті кошти Владімір придбав три дрони, які намагався перевести до Російської Федерації через прикордонний пункт Койдула, де його і було затримано”, – уточнили в суді.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді одного року ув’язнення, з якого реально треба провести за ґратами чотири місяці. Вісім місяців, що залишилися, замінили на умовне покарання з 4-річним випробувальним терміном.

Естонський суд також звинуватив двох інших чоловіків, які на заклик Владіміра перерахували гроші на придбання дронів з метою підтримати війну Росії проти України.

Суд призначив їм покарання у вигляді п’яти місяців позбавлення волі умовно з випробувальним строком на один рік та вісім місяців.

підтримка україни естонія дрони

Знак гривні
Знак гривні