Нова допомога США: 18 HIMARS на "довгострокову перспективу", 150 "Хамві", 150 тактичних машин і радари (СПИСОК)

До нового пакета військової допомоги США включено широкий спектр важливого бойового обладнання, але частина, зокрема нові установки HIMARS, спрямована на підтримку оборонних потреб України в довгостроковій перспективі.

Про це заявив високопоставлений представник Пентагону під час брифінгу 28 вересня.

Останній пакет допомоги містить 18 високомобільних артилерійських ракетних систем разом з відповідними боєприпасами. В рамках програми USAI Сполучені Штати закуповуватимуть ці системи у виробника, щоб надати їх Україні, а не вилучатимуть їх безпосередньо з американських військових запасів, як це було зроблено раніше з 16-ма реактивними системами HIMARS, відправленими до України.

За словами високопосадовця оборонного відомства США, закупівля та доставка цих систем HIMARS та відповідних боєприпасів займе кілька років.

"Це дійсно значна інвестиція, і вона призначена для того, щоб у майбутньому Україна мала те, що їй потрібно на довгострокову перспективу для стримування майбутніх загроз. Це жодним чином не виключає того, що ми продовжуватимемо інвестувати в їхні нинішні сили, використовуючи можливості, які доступні сьогодні, і які ми можемо отримати сьогодні з американських запасів", – пояснив він.

Окрім 18 реактивних систем HIMARS, які надійдуть у майбутньому, Сполучені Штати також включили у список актуальні потреби:

За матеріалами "Європейська правда", "Мілітарний".

україна-сша військова допомога західна зброя пентагон

Знак гривні
Знак гривні