ЗСУ зміцнюють позиції біля Лимана, – ISW

ЗСУ зміцнюють позиції біля Лимана на Донеччині та продовжують наближатися до міста, визволяючи нові населені пункти.

Про це у свіжому звіті пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зазначають, що у районі Лимана тривають запеклі бої, і українські військові, з огляду на повідомлення з фронту, близькі до того, щоб перерізати останні шляхи постачання російського угруповання, що діє там, і взяти його в оперативне оточення.

Водночас головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомляє, що російське угруповання в Лимані уже потрапило в оперативне оточення.

Експерти ISW пишуть із посиланням на українські джерела, що протягом 26 та 27 вересня ЗСУ взяли під контроль кілька сіл на північний захід та північ від Лимана.

Крім того, Інститут вивчення війни повідомляє з посиланням на російські джерела, що українська артилерія тримає під вогневим контролем останню дорогу для постачання російських військ у місті через Сватове, Макіївку та Терни. Українські розвідувальні та диверсійні групи вже помічені у містах Торське та Ямпіль на південний схід від Лимана.

Kharkiv Battle Map Draft September 27,2022.png

Про ситуацію в районі Бахмута (єдиного українського міста, де російські війська роблять активні наступальні дії) у зведенні ISW сказано, що 27 вересня ці атаки закінчилися невдало.

Аналітики інституту цитують репортаж журналістів New York Times, які, посилаючись на українських військових, пишуть про дії на бахмутському фронті ПВК Вагнера. За даними журналістів, "вагнерівці" використовують набраних на війну ув'язнених як гарматне м'ясо, і ті часто здаються в полон українській армії.

хід війни контрнаступ зсу лиман

Знак гривні
Знак гривні