"Задачі ЗСУ – перемелювати цю орду". Данілов розповів, наскільки Україна готова до нової навали

У Кремлі вже починаються "певні процеси", а ЗСУ готові "перемелювати ворогів", незалежно від їхньої кількості. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

Говорячи про оголошення російським диктатором мобілізації, Данілов зауважив, що перенесення промови Путіна на наступний день свідчить про неодностайність, яка виникла в середовищі кремлівських "яструбів".

"На наш погляд, у російському Кремлі вже починаються певні процеси. Хочу нагадати, що коли було повідомлено про вечірній виступ президента Путіна і він буде оголошувати якісь речі, цього не відбулося. І не відбулося саме тому, що там почалася дискусія — там уже не всі згодні [були] з тим, що пропонував у першій версії Путін. І після того вони були змушені перенести виступ Путіна на наступний день.

Чи була корекція між вечором і ранком? Звичайно, була. Чи вона була велика? Звичайно, вона була велика", — сказав Данілов.

За словами Данілова, рішення про мобілізацію, яку робить Росія, свідчить про те, що наші Збройні сили "перемелюють увесь той непотріб, який Російська Федерація сюди відправляє".

"Скільки вони насправді зможуть назбирати — чи то 300 тисяч, чи то мільйон, чи то 100 тисяч — давайте будемо дивитися. Ми дуже уважно спостерігали, як вони комплектували свою Третю армію (армійський корпус — ред.). Кожного дня отримуємо від наших розвідок інформацію про комплектацію, де вона відбувається, в якому стані це все. І повірте: ми відстежуємо кожен крок наших ворогів, який здійснюється на тій території, розуміємо, про що йдеться", — каже секретар РНБОУ.

Олексій Данілов зауважує, що заявлених Шойгу 300 тисяч осіб треба одягнути, озброїти, підготувати: "Це вкрай складна і непроста робота. Думати, що це можна зробити за один день, передавши повістку чи на вулиці, чи в метро, чи де вони там це все роблять, — це зовсім не відповідає дійсності. Щойно ми бачитимемо формування Збройних сил Російської Федерації, відповідним чином наші Збройні сили на це реагуватимуть".

За словами Данілова, інформація російських ЗМІ про засекречений пункт указу про мобілізацію, який буцімто дозволяє міноборони РФ призвати 1 млн осіб, може бути банальним вкидом для залякування українців, але, по-перше, українців після 24 лютого не так просто залякати, по-друге, слід дивитися на поточну ситуацію.

"Є чітке розуміння: ті, хто мав бажання піти воювати проти нашої країни, вони цей ресурс уже повністю вичерпали. Звертаю увагу, що так звані «добровольчі батальйони» вони вже формують три-чотири місяці, куди запрошують за величезні гроші йти вбивати. Але вони не змогли: у них не було спроможності набрати відповідну кількість фахових людей для того, щоби вони йшли на [війну].

Вони перейшли до другого етапу — стали їздити по колоніях. Усім відомий ролик, коли представник [групи] Вагнера мав промову перед людьми, які відбувають покарання. Пропонував їм за те, що вони будуть позбавлені цього статусу, який у них там був, відправитися на фронт. Повірте, там величезна кількість [ув'язнених] перебуває у колоніях Російської Федерації, але у них так само немає бажання. Не кажу, що у всіх, немає бажання.

Вони перейшли до іншого етапу. Зараз оголосили так звану часткову мобілізацію. Спочатку сказали 300 тисяч, потім — мільйон. Ми розуміємо, про що йдеться і про кого йдеться", — констатував очільник РНБОУ.

"Задачі ЗСУ, починаючи з 24 лютого, кожного дня перемелювати і перемелювати цю орду, яка насунулася на нашу країну. Інших завдань у наших Збройних сил немає. Завдання просте: знищувати наших ворогів, звільняти нашу українську землю, крапка", — резюмував Данілов.

оборона зсу данілов мобілізація РФ рнбо

Знак гривні
Знак гривні