Міністри ЄС домовилися про збільшення постачання зброї Україні та нові санкції проти РФ

Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодили підготовку нових санкцій проти Росії та збільшення постачання зброї Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Як пише видання, це сталося після того, як президент РФ Путін наказав провести першу воєнну мобілізацію країни з часів Другої світової для продовження війни в Україні.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що заява Путіна про анексію українських територій та його погрози ядерною зброєю свідчать про паніку та відчай.

«Очевидно, що Путін намагається знищити Україну», — сказав Боррель журналістам після зустрічі міністрів.

Після брифінгу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби міністри ЄС домовилися доручити своїм командам підготувати восьмий пакет санкцій, який буде спрямований на "більш значущі сектори російської економіки" і продовжить спрямовуватися на людей, відповідальних за агресивну війну Росії в Україні.

Міністри ЄС проведуть свою наступну офіційну зустріч у середині жовтня, тоді й може бути формалізовано пакет санкцій.

Також європейські урядовці домовилися збільшити постачання зброї в Україну. Боррель не надав журналістам додаткових подробиць про тип санкцій або військової допомоги Україні, але сказав, що, на його думку, у блоці буде "одностайна" підтримка нових заходів.

Нагадаємо, 27 міністрів закордонних справ ЄС перебувають у Нью-Йорку на щорічній зустрічі світових лідерів в ООН.

санкції військова допомога західна зброя україна-єс

Знак гривні
Знак гривні