Британія в 2023-му збільшить військову допомогу Україні, обіцяє нові РСЗВ

Велика Британія наступного року планує збільшити підтримку України. Зокрема, йдеться про постачання нових реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ з посиланням на заяви прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс.

"Я хочу сказати народу України таке: Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати вас на кожному кроці. Ваша безпека – це наша безпека", – сказала Трасс.

У Генштабі зазначають, Ліз Трасс використовує свій візит до Нью-Йорка цього тижня, щоб підтвердити підтримку безпеки та територіальної цілісності України з боку Великої Британії, оголосивши, що наступного року Сполучене Королівство надаватиме Україні військову підтримку на такому ж рівні або навіть більше, ніж у 2022 році.

"Точний масштаб військової підтримки Сполученого Королівства у 2023 році визначатиметься, виходячи з потреб Збройних сил України. Однак очікується, що вона включатиме таке обладнання, як РСЗВ, які відіграли вирішальну роль у тому, що останнім часом Україні вдалося відвоювати понад 3 000 квадратних кілометрів території", – йдеться у повідомленні Генштабу.

Крім того, прем'єр-міністр Великої Британії має намір використати свої зустрічі з лідерами та керівниками компаній у Нью-Йорку для активізації глобальних зусиль, щоб зупинити Росію від отримання прибутку від експорту енергоносіїв та покласти край енергетичній залежності від авторитарних режимів.

"Відключивши крани газопроводу "Північний потік", Путін прирік мільйони людей у ​​Європі на холоднішу і важку зиму. Занадто багато життів – в Україні, в Європі та в усьому світі – зазнають маніпуляцій через залежність від російської енергії. Ми повинні працювати разом, щоб покінчити з цим раз і назавжди", – сказала Ліз Трасс.

У межах боротьби з енергетичною кризою, спричиненою Росією, у Великій Британії було створено нову цільову групу з енергопостачання, яка працює з міжнародними постачальниками газу для збільшення глобальних постачань та зниження цін на газ.

ліз трасс військова допомога західна зброя україна-британія

Знак гривні
Знак гривні