Пришвидшити розпад РФ: у Гданську відбудеться III Форум народів постРосії

23–25 вересня відбудеться Третій Форум вільних народів постРосії. У фокусі його уваги буде «звільнення від кремлівської імперії та повернення в рідні європейські пенати» «старих-нових» держав західного регіону нинішньої РФ (йдеться про держави постРосії в регіонах Балтії та Скандинавії, насамперед Інгрію, Карелію та Балтійську Республіку/Кенігсберг, а також потенційних сусідів для країн Балтії та Скандинавії – Смоландію/Смоленський край, Псков, Новгород, Помор'я/Біармію, Лапландію/Мурманську республіку, Комі).

Про це повідомляють організатори заходу.

За їхніми словами, які цитує Укрінформ, Перший (Варшава, 8 травня) і Другий (Прага, 22-24 липня) Форуми, а також ухвалення Декларації про деколонізацію РФ у рамках II Форуму не тільки привернули увагу до цієї ідеї, а й істотно активізували процес деімперіалізації Росії.

"Імперський характер, форма та сутність сучасної Російської Федерації – це не просто один із варіантів, не просто загроза, це діагноз: поки Росія залишається єдиною державою, керованою з імперського центру, вона поневолюватиме своїх громадян і загрожуватиме всіма своїми засобами (включно з воєнними) сусідам та миру у всьому світі.

Нова архітектура колективної безпеки та довгостроковий мир як у Європі, так і в усьому світі неможливі, доки Росія існує як єдина держава", – йдеться у пресрелізі Форуму.

У роботі III Форуму в Гданську братимуть участь представники з різних регіонів РФ: Михайло Войтенков, Павло Мезерін (Інгрія); Андрій Тріллер (Калінінград-Кенігсберг), Дмитро Кузнєцов (Карелія); Вадим Петров (Балтійська Республіка); Ахмед Закаєв, Інна та Андрій Курочкіни (Ічкерія); Рафіс Кашапов (Татарстан); Ілля Пономарьов («Ранок Лютого»/«Національна республіканська армія»).

Читайте також: "Тюрма народів упаде". Як Україна може пришвидшити деколонізацію Росії

Серед спікерів-експертів також очікуються представники демократичних країн: Ганна Фотига, Косма Злотовський, Маріуш Піліс (Польща); Андріус Алманіс (Литва); Лінус Лінсен (Фінляндія); Олег Дунда, Павло Клімкін (Україна); Ніно Накашидзе (Грузія); Януш Бугайськи, Тревіс Герні (США).

Під час форуму, зустрічей планується обговорити актуальні питання деколонізації РФ, щоб були реалізовані сценарії мирної, ненасильницької та контрольованої сецесії.

"Процес дезінтеграції, а точніше деколонізації Російської Федерації, має бути контрольованим, тільки так можна мінімізувати ризики насильства та кровопролиття, забезпечити повну денуклеаризацію всіх незалежних держав-наступників Російської Федерації, їхню денацифікацію-декомунізацію (з трибуналом для ідеологів та керівників воєнних злочинів, репресій, терактів) та люстрацію"– йдеться у пресрелізі Форуму.

Онлайн пресконференція і презентація Координаційної ради Форуму розпочнеться 16 вересня о 16:00 (центральноєвропейський час, на дві години менше київського часу). Трансляція презентації, а також засідань Форуму відбуватиметься в ютубі.

Організатори анонсували ще два Форуми, IV та V, народів вільної постРосії, які відбудуться до кінця 2022 року.

Читайте також: 15 запитань до "хороших рускіх": бліцтест на імперця чи справжнього російського ліберала

Читайте також: "Рік-півтора — і все може спалахнути", але після перемоги України. Представники народів Росії про свою незалежність

корінні народи рф розпад рф деімперіалізація рф

Знак гривні
Знак гривні