У ISW назвали ймовірні причини нічних вибухів у Криму

Американський аналітичний центр "Інститут вивчення війни" (ISW) у свіжому звіті окреслив ймовірні причини походження серії нічних вибухів у Криму

У ISW зазначають, що увечері 18 серпня російські джерела повідомили про вибухи по всьому Криму. Три місцеві джерела повідомили Reuters, що щонайменше чотири вибухи пролунали навколо авіабази Бельбек в окупованому Росією Криму, неподалік Севастополя. Відео великого вибуху, яке поширилося у соціальних мережах відразу після повідомлень про вибухи, було знято 8 серпня і не стосується околиць авіабази.

Російські джерела також стверджували, що російська ППО збила безпілотник біля Керченського мосту. Відеоролики в соцмережах свідчать, що на російській базі в Новій Каховці на півдні Херсонської області були зафіксовані активні російські засоби ППО, що наводить на думку про можливу скоординовану серію українських атак або роботу безпілотників.

Утім, як зазначають аналітики, наразі немає надійних джерел, за якими можна було б самостійно перевірити, чи російські ППО збили український безпілотник і чи взагалі був якийсь безпілотник у Керчі чи в районі авіабази Бельбек біля Севастополя.

В Інституті вивчення війни називають кілька ймовірних причин походження серії вибухів:

В ISW припускають, що ЗСУ продовжать свою кампанію щодо завдання ударів по російських військових цілях в окупованому Криму, щоб погіршити російську систему логістики та зламати підтримку ворогом операцій на західному березі Дніпра.

DraftUkraineCoTAugust18,2022.png

Ключові висновки експертів:

стратегія вибухи в криму втрати ворога

Знак гривні
Знак гривні