В Україні створено МІЦь – міжнародний центр техобслуговування іноземної військової техніки

Державний концерн «Укроборонпром» створив центр техобслуговуванням і ремонту іноземного озброєння.

Про це повідомили у пресслужбі концерну, інформує "Мілітарний".

Міжнародний інженерний центр (скорочено – МІЦь), займатиметься ремонтом озброєння та військової техніки (ОВТ) закордонного виробництва.

Це дасть змогу вчасно та якісно обслуговувати іноземне озброєння, яке передають партнери та союзники для збільшення спроможностей Збройних Сил України у війні з РФ.

Повідомляється, що фахівці центру проходитимуть навчання та сертифікацію задля роботи із закордонною військовою технікою.

В «Укроборонпромі» наголошують, що кожна одиниця озброєння, яку Україна отримала від міжнародних партнерів, має воювати, а у випадку виведення її з ладу – бути негайно відремонтована.

“Повертати бойову готовність ОВТ іноземного виробництва у максимально стислі строки й покликаний створений Міжнародний інженерний центр”, – зазначили у державному концерні.

max1200-2.jpg

Солдат США працює із військовим ЗСУ під час навчань з технічного обслуговування самохідної гаубиці M109 на полігоні Графенвер, Німеччина. Фото: Міноборони США

Минулого місяця міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна зацікавлена у будівництві баз для ремонту західної техніки та патронного заводу.

Він зазначив, що зараз Україна отримала велику кількість новітнього іноземного озброєння, яке потрібно обслуговувати.

Тому держава розглядає можливість для створення спільних підприємств для обслуговування техніки як у східній Європі, так і на території України.

“Створення баз із відновлення запчастин, різних комплектуючих для техніки та навіть патронного заводу є актуальним”, – зазначив Резніков.

Окрім того, відомо, що з ремонтом та модернізацією техніки Україні вже допомагає Словаччина, Чехія та Болгарія.

укроборонпром західна зброя ремонт техніки

Знак гривні
Знак гривні