Виробник Bayraktar планує виробляти в Україні безпілотні винищувачі

На майбутньому заводі із виробництва безпілотників Bayraktar в Україні будуватимуть не лише БПЛА TB2, які зараз активно використовують ЗСУ, а й безпілотні винищувачі Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelm. Для цього партнери вже розпочали на території України будівництво фабрики, дослідницького центру та центру передового виробництва. 

Про це розповів гендиректор Baykar Халук Байрактар в інтерв'ю фонду "Повернись живим".

"У проєкті Akıncı та безпілотного винищувача ми тісно співпрацюємо з Україною, — сказав він. — Україна є однією з небагатьох країн, які мають технології для двигунів, у вас дуже хороші та ефективні двигуни, а наша тісна координація та співпраця також допомагає українським двигунам зайняти своє місце над ринком БПЛА".

За словами Халука Байрактара, свій перший політ Akıncı здійснив з українським двигуном. Під час виробництва безпілотних винищувачів також використовуватимуть українські двигуни двох типів.

Rbpbkvf-1024x683.jpeg

Bayraktar Kizilelma. Фото: "Повернись живим"

Гендиректор компанії Baykar розповів, що його компанія розпочала будівництво в Україні фабрики, дослідницького центру та центру передового виробництва. Там мають намір виготовляти всі системи: не лише фюзеляжі, а й електроніку, програмне забезпечення.

«У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту. Незабаром ми також хочемо розпочати реальні інвестиції. У нас вже є технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України. Але зараз ми хочемо зробити Україну виробничою базою», — додав він.

Халук Байрактар розраховує, що на українському заводі створюватимуть Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, а також новий Bayraktar Kizilelma.

україна-туреччина Байрактар безпілотники

Знак гривні
Знак гривні