Науковці навчили нейромережу розпізнавати зовнішність під маскою і вуаллю

Міжнародна команда науковців навчили нейромережу розпізнавати зовнішність із точністю 99,95%, навіть якщо людина носить нікаб, який закриває більшу частину обличчя.

Про це пише TechXplore, інформує "Бабель".

Дослідники, які працюють в Угорщині, Йорданії, Саудівській Аравії, Великій Британії та США, повідомляють, що точність розпізнавання осіб за допомогою методу глибинного навчання становить 99,95% навіть для людини в нікабі, яка закриває майже усе обличчя, крім очей. Точність розпізнавання статі та визначення віку сягає 99,9%.

Для розробки своєї системи розпізнавання група вчених використала нейронну мережу. Остання має 4 096 функцій на кожному рівні процесу розпізнавання.

Випробування проводилися на базі даних зображень 150 людей: 41 чоловіка і 109 жінок віком від 8 до 78 років.

Команда зазначає, що для доказу принципу роботи системи, відомої як DeepVeil, використовувалася власна база даних зображень із фотографіями осіб у вуалі, зробленими зблизька. Наступним кроком буде робота з різноманітнішим набором зображень, записаних у різних умовах, включно з фотографіями, зробленими з різних ракурсів та з різним освітленням.

Ці технології можна використовувати у сферах безпеки та біометрії, маркетингу, освіти, у розслідуванні кримінальних справ тощо.

біометрія технології

Знак гривні
Знак гривні