Білоруські партизани допомагають Україні: у ПС ЗСУ прокоментували вибухи на аеродромі "Зябровка"

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував нічні вибухи на білоруському військовому аеродромі в Зябровці.

Він згадав партизанів і закликав довіряти офіційній інформації Міноборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Белсат".

Коментуючи ситуацію в Зябровці, Ігнат сказав, що українські Збройні сили розраховують на підтримку білоруських партизанів.

"Ми знаємо, що вони добрі, розумні та кмітливі люди, які вже надзвичайно добре допомагають нашій державі, Збройним силам України. І ми лише дякуємо братньому білоруському народові, який допоможе Україні перемогти окупантів і вигнати їх з нашої землі. І з вашої теж", – зазначив він.

Проте, заявив Ігнат, поки щодо ситуації на аеродромі "Зябровка" слід довіряти офіційній інформації Міністерства оборони України, як і у випадку зі знищенням російських літаків у кримській Новофедорівці.

Нагадаємо, вночі до моніторингової групи "Беларускі Гаюн" надійшла інформація про вибухи і спалахи на аеродромі "Зябровка".

У Міноборони Білорусі вже встигли відзвітувати щодо інциденту. Там пояснили вибухи в районі Зябровки "загорянням військової техніки". "10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її загоряння. Особовим складом вчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає".

При цьому "Гаюн" звертає увагу на невідповідність: повідомлення про щонайменше 8 спалахів на аеродромі почали надходити з 00:30 11 серпня, водночас МО РБ повідомляє, що "інцидент" стався близько 23:00 10 серпня.

За інформацією Генштабу ЗСУ, аеродром "Зябровка" перейшов під повний контроль Росії в липні цього року.

вибухи білорусь аеродром пс зсу

Знак гривні
Знак гривні