В окупованій Новофедорівці в Криму пролунали потужні вибухи (ФОТО, ВІДЕО)

У Новофедорівці в окупованому Росією Криму зафіксовано серію потужних вибухів, в інтернеті з'явилися фото та відео з місця події.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Центр журналістських розслідувань".

В інтернеті очевидці публікують фото та відео диму у Новофедорівці в окупованому Криму – селі поблизу міста Саки.

Screenshot_56-1.png

Фото: Центр журналістських розслідувань

Як пишуть кримські пропагандистські ЗМІ, за інформацією очевидців, вибухи пролунали близько 15:00 сьогодні, їх було кілька.

Народний депутат Юрій Мисягін повідомляє, що місцеві ЗМІ пишуть про щонайменше 7 прильотів по авіабазі російської армії.

Що спричинило вибухи, не уточнюється. Над селищем підіймаються клуби чорного диму. Також задимлення видно над морем.

Screenshot_59-1.png

Фото: соцмережі

Як зазначила головна редакторка Центру журналістських розслідувань Валентина Самар, напередодні в Новофедорівку РФ завезла чергову групу курсантів.

«Чим важливий гарнізон та аеродром у Новофедорівці, крім того, що звідси вилітали атакувати наші міста і бази ЗСУ майже на всіх напрямках? Тут ледь не безперервно навчали курсантів – пілотів та штурманів винищувачів і штурмовиків; тренувальні польоти місцеві мешканці спостерігали над своїми головами і вдень, і вночі. Чергова група курсантів, як повідомляли наші читачі, заїхала кілька днів тому», – пише Самар.

Screenshot_58-1.png

Фото: соцмережі

У міноборони РФ заявили, що причиною серії гучних вибухів в окупованій Новофедорівці в Криму є нібито "детонація кількох авіаційних боєприпасів", повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на РИА-Новости.

"Близько 15:20 на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів", – запевняють у міноборони РФ.

За їхніми даними, "авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена"

Після вибухів на авіабазі в тимчасово окупованому Криму так звана "влада Сакського району" оголосила евакуацію.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі ТАСС заявили в "єдиній черговій диспетчерській службі району".

"У нас зараз оповіщення громадян йде про евакуацію", – розповіли в "службі". При цьому "радник голови Криму" Олег Крючков заявив, що після інциденту на аеродромі евакуйовано близько 30 людей.

Нагадаємо, що війська РФ захопили військову частину А-1100 морської авіаційної бригади ВМС України, розташовану в селищі Новофедорівка Сакського району, 22 березня 2014 року під час окупації Криму.

вибухи окуповані території крим

Знак гривні
Знак гривні