Гаряча фаза повномасштабної війни закінчиться до кінця року, – генерал Марченко

Гаряча фаза повномасштабної війни Росії проти України однозначно закінчиться до кінця року, довго тривати вона не буде.

Таку думку висловив генерал Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабного вторгнення в інтерв'ю Тарасу Березовцю, інформує Liga.net.

За його словами, він не чекає нічого нового від росіян, які знову хочуть наступати на Миколаїв за тим самим планом, що й у лютому-березні.

Читайте також: Генерал Марченко: росіяни планували захопити Миколаїв за маріупольським сценарієм

"Я хочу всіх заспокоїти, не треба їх боятися, їм страшніше, ніж нам, вони теж бояться, треба чинити опір. Будемо їх бити і виганяти, це наша земля, ми нікого не боїмося і нікого сюди не пускатимемо", – заявив генерал.

Він звернувся до російських окупантів і закликав їх здаватися, "якщо вони хочуть жити".

"Дуже рідко беруся прогнозувати, але довго гаряча фаза цієї війни не триватиме. Ні росіяни, ні ми не потягнемо. Саме гаряча фаза закінчиться до кінця року однозначно", – сказав Марченко.

Воєначальник зазначив, що можливе визволення Херсонської області до настання холодів залежить насамперед від надання зброї, яку Україні обіцяли партнери.

"Коли ми знатимемо, скільки нам дадуть зброї, тоді можна робити якісь прогнози щодо цього, поки це важко. Ми битимемося у будь-якому разі, із західною зброєю або без неї, якщо буде треба, битимемо росіян вилами", – резюмував він.

Читайте також: Генерал Марченко повернувся до Миколаєва з новим завданням

Нагадаємо, що сьогодні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що у Миколаєві, який постійно обстрілюють росіяни, на дві доби вводиться комендантська година – з 23:00 5 серпня 2022 року до 05:00 8 серпня.

оборона зсу марченко війна

Знак гривні
Знак гривні