Газпром спалює надлишки газу в промислових масштабах, щоб не постачати до ЄС

Припинивши постачання газу більшості європейських країн і оголосивши форс-мажор для клієнтів, що залишилися в ЄС, «Газпром» почав у промислових масштабах спалювати надлишки газу.

Про це пише фінське видання Yle, інформує Zn.ua.

Гігантський факел вже півтора місяця горить на російсько-фінському кордоні поблизу компресорної станції «Портова», де встановлені турбіни «Північного потоку».

Як повідомляє Yle з посиланням на очевидців і дані NASA, смолоскип виник 17 червня - через три дні після того, як прокачування трубопроводом було знижено спочатку на 40%, а потім ще на третину.

Смолоскип біля Фінської затоки, що видно з того боку кордону, горить щодня.

Буфер обміну01.jpg

Фото: Yle

Нагадаємо, на сьогодні «Газпром» качає «Північним потоком» лише 20% граничної потужності.

Експорт «Газпрому» у липні обвалився на 58%, а видобуток – на третину. Але це вже не лякає президента Володимира Путіна, який, як стверджують джерела Bloomberg, дав доручення морити Європу газовим голодом аж до скасування санкцій.

Росії вже «нічого втрачати», констатує Джуліан Лі, стратег з нафтового ринку Bloomberg, який раніше працював старшим аналітиком Центру глобальних енергетичних досліджень.

"Газпром" прорахував можливість відключення газу європейським споживачам аж до 2023 року, стверджують джерела Bloomberg.

газовий шантаж рф санкції газпром

Знак гривні
Знак гривні