Окупанти перевозять військову техніку біля Херсона окремою переправою, – "Схеми"

Супутник Planet Labs зафіксував, що російські військові почали використовувати окрему поромну переправу для переміщення техніки через Дніпро неподалік окупованого Херсона.

Знімки, що це підтверджують, є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода).

Це вже друга переправа, яку побудували окупанти після ударів Збройних сил України по Антонівському автомобільному та залізничному мостах. Як повідомляла раніше британська розвідка, російські війська побудували біля Херсона два понтонні мости й обладнали поромну переправу, щоб компенсувати пошкодження цих мостів.

Поромна переправа для військової техніки вперше з’явилась на супутникових знімках Planet Labs 1 серпня – в районі селища Придніпровське Херсонської області. На момент фіксації супутником на переправі можна побачити 6 одиниць техніки, ще 4 – на березі.

80280000-c0a8-0242-c46d-08da752fefeb_w650_r0_s.webp

Ця поромна переправа зведена поруч із Антонівським залізничним мостом, рух через який для армії РФ заблокований внаслідок точних ракетних ударів ЗСУ.

За оцінкою військового експерта Миколи Бєлєскова, техніка, яку російські військові перевозять у такий спосіб, схожа на тентовані вантажівки. Їх зазвичай використовують для постачання забезпечення: озброєння, боєприпасів, продовольства тощо.

Про іншу понтонну переправу біля другого пошкодженого українськими ракетними ударами Антонівського автомобільного мосту раніше повідомляли провладні російські ЗМІ, наголошуючи, що таким чином перевозять цивільних.

Супутник також зафіксував роботу цієї переправи.

80170000-c0a8-0242-6260-08da752fefc0_w650_r0_s.webp

окупанти херсон військова техніка

Знак гривні
Знак гривні