ЗСУ ліквідували терористку "ДНР" Ольгу "Корсу", яка командувала артилеристами

Під час бойових дій на сході України було ліквідовано командирку реактивного артилерійського дивізіону “військ ДНР” Ольгу Качуру з позивним “Корса”.

Про це повідомляють "Новости Донбасса", журналіст Денис Казанський, Стратком ЗСУ.

"У рамках шага доброй воли" на Донбасі демілітаризувалась відома терористка Ольга Качура. Вона ж "Корса". Про це повідомляє призначений окупантами гауляйтер Горлівки Іван Приходько. До 2014 року служила в міліції Горлівки, потім перейшла на бік Росії та приєдналася до формувань Безлера. Командувала дивізіоном РСЗВ "Град". Винна в обстрілі міст Донбасу та загибелі мирних жителів", – розповів Казанський.

4 січня 2022 року повідомлялось, що Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив Качуру до 12 років позбавлення волі.

"Уродженка Донецька з позивним "Корса" у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування "3-я окрема мотострілецька бригада "Беркут", створеного на основі так званої "групи Безлера". З того часу колишня співробітниця органів МВС України бере активну участь у терористичній діяльності.

Спеціальне навчання військовій справі проходила в Російській Федерації. На посаді командира артилерійського дивізіону у званні "полковник військ ДНР" вона безпосередньо керувала обстрілами позицій військовослужбовців Збройних Сил України та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 "ГРАД" поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маринівка, Авдіївка Донецької області, що призвело до масової загибелі людей", – розповіли в СБУ.

За матеріалами Цензор.НЕТ.

битва за донбас втрати ворога

Знак гривні
Знак гривні