Поліція Маямі передала зброю теробороні та поліцейським Ірпеня (ФОТО)

Поліція Маямі провела акцію "Guns 4 Ukraine" з викупу в містян зброї. Цього тижня 167 одиниць вогнепальної зброї вирушать з Маямі до Ірпеня. В історії міжнародного партнерства України та США це прецедент.

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

"Ще навесні ми звернулися до наших міжнародних партнерів з проханням про допомогу у боротьбі з російським агресором. У червні, у відповідь на наше прохання, з ініціативи комісара поліції Маямі Кена Рассела була проведена акція з викупу зброї в містян під назвою "Guns 4 Ukraine". Охочим здати непотрібну зброю пропонували грошову винагороду в розмірі від 50 до 200 доларів за одиницю. До викуплених пістолетів та автоматів поліцейські Маямі додали й конфісковані", – розповів мер.

photo_2022-08-03_14-47-48.jpg

Фото: Олександр Маркушин/Телеграм

За словами Маркушина, зараз завершується юридична процедура передачі зброї Ірпеню. Вже отримана відповідна ліцензія та необхідні дозволи.

"Фактично сьогодні ми напрацьовуємо модель, за якою, я щиро вірю, в подальшому Ірпінь та інші міста України зможуть отримувати зброю для своєї оборони. Зокрема, зараз тривають перемовини з містом Х’юстон", – зазначив міський голова Ірпеня.

photo_2022-08-02_13-27-05.jpg

Фото: Олександр Маркушин/Телеграм

Зброя, яку Ірпінь отримає від Маямі, буде передана місцевим поліцейським та бійцям територіальної оборони.

україна-сша ірпінь зброя

Знак гривні
Знак гривні