Україна отримає новий пакет військової допомоги від США

Білий дім офіційно повідомив про виділення Україні пакету військової допомоги та розкрив його зміст.

У меморандумі, який датований 1 серпня, сказано, що президент США делегує державному секретарю повноваження спрямовувати суму в обсязі до 550 мільйонів доларів на предмети оборонного призначення та послуги міністерства оборони, щоб надати допомогу Україні.

Мета нової допомоги — задоволення нагальних потреб України у сфері безпеки та оборони.

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі розкрив зміст нового пакету, що обговорювався зокрема під час телефонної розмови представників України і США раніше в понеділок.

“В оголошеному сьогодні пакеті будуть додаткові снаряди для високомобільних вдосконалених ракетних систем HIMARS, а також боєприпаси для артилерії калібру 155 міліметрів, яка вже була передана Україні”, – сказав Кірбі.

Ідеться про 75 тисяч снарядів калібру 155 мм.

Міністр оборони України Олексій Резніков подякував США за надання нового пакету допомоги у сфері безпеки.

“Новий пакет військової допомоги від США – це ще одна інвестиція в безпеку східного флангу НАТО та підтримку демократії в ЄС. Наші артилеристи готові перетворити ніч на день, щоб вигнати російських загарбників з України! Дякую президенту США Джо Байдену та міністру оборони США Ллойду Остіну за ваше лідерство і всьому американському народу”, – написав на сторінці у твіттері глава оборонного відомства.

За матеріалами "Новинарня".

україна-сша союзники військова допомога

Знак гривні
Знак гривні