Росіяни на фронті зіткнулися з дилемою, як використати резерви – британська розвідка

Російські війська в Україні зіткнулися з проблемою браку особового складу. Крім того, вони змушені вирішувати дилему: перекидати резерви на Донбас або захищатися на херсонському напрямку.

Про це йдеться у свіжому аналітичному зведенні міністерства оборони Великої Британії.

Як зазначається в повідомленні, Росія продовжує використовувати для свого наступу на Донбасі номінально шість окремих армій. У повному складі, перед вторгненням, ці формування були створені приблизно на 150 тисяч особового складу.

В останні тижні Росія часто оперує ротами чисельністю близько 100 людей під час проведення наступальних операцій в одному секторі одночасно, повідомляє британська розвідка.

"З початку вторгнення Росія зазнає труднощів з підтриманням ефективної наступальної бойової міці, і ця проблема, вочевидь, стає дедалі гострішою. Крім серйозної нестачі особового складу, російські планувальники стикаються з дилемою: перекидати резерви на Донбас або захищатися від українських контратак на південно-західному херсонському напрямку", – йдеться у зведенні.

Заявлена найближча політична мета Росії – захопити всю Донецьку область. "Хоча Росія ще може продовжувати подальші територіальні завоювання, оперативний темп та швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення", – вважають у міноборони Британії.

стратегія хід війни тактика

Знак гривні
Знак гривні