Річ не в НАТО. Росія перекидає в Україну дві бригади з кордонів з Фінляндією і Норвегією

Росія забрала дві бригади від кордонів Норвегії та Фінляндії, які уже майже є членами НАТО, щоб перекинути їх в Україну.

У селі Алакуртті Кандалакського району російської Мурманської області, що поблизу фінського кордону, дислокується 80 окрема мотострілецька бригада (арктична) – тактичне з'єднання берегових військ Військово-морського флоту РФ.

Супутникові зображення, отримані фінським виданням Yle, показують, що велика кількість російської техніки зникла з військової бази.

"Російська армія направила до України як мінімум одну БТГр зі складу 80-ї арктичної мотострілецької бригади. Раніше 80-та бригада, дислокована неподалік фінського кордону до Алакуртті, відправляла в Україну лише розвідувальну роту. 80-та бригада була останнім незадіяним підрозділом Півночі", – пише фінський журналіст і військовий аналітик Petri Mäkelä.

Видання Yle зазначає, що середини травня з Алакуртті вивезли понад сотню одиниць техніки, серед яких десятки БТРів. Кількість техніки відповідає оснащенню батальйону.

Супутникові знімки, зроблені 13 і 24 травня, свідчать, що у військовій частині значно зменшилась кількість військової техніки. Вони фіксують зокрема відведення танків і тягачів МТ-ЛБ – загалом до сотні одиниць, а також, імовірно, самохідних артилерійських установок "Гвоздика".

780x588.jpg

780x588 (2).jpg

780x588 (1).jpg

780x591.jpg

Це означає, що щонайменше третина або навіть майже половина з приблизно 2000 солдатів залишили базу одночасно.

Про вихід військових та техніки публічно не оголошувалося ні в Росії, ні у Фінляндії.

"Росія переміщає свою 80 арктичну бригаду подалі від кордону з Фінляндією, яка незабаром стане членом НАТО. Так само як раніше вони прибрали 200 арктичну бригаду від свого кордону з натовською Норвегією. Це тому, що Росія не бачить у НАТО загрози й ніколи не бачила її. Це була брехня", – зазначає експерт із питань Східної Європи Сергій Сумленний.

За матеріалами ЦензорНет.

армія РФ агресія рф російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні