Україні негайно потрібна зброя, адже економіка РФ краще готова до тривалої війни – The Times

Попри санкції Заходу, економіка Російської Федерації набагато краще готова до тривалої війни, ніж українська. Україна натомість зіткнулася з величезним дефіцитом бюджету (за повідомленням Мінфіну, дефіцит у червні виріс у порівнянні з травнем майже на 20%, до 134,9 млрд грн).

До того ж Україна не має стільки людських ресурсів, як ворог. Саме тому їй терміново необхідна зброя від партнерів. Таку думку висловили журналісти The Times з огляду на останні події на фронті, інформує Zn.ua.

У статті британського видання зазначається, що Україна несподівано для всіх виявила неймовірну силу волі та стримала стартову навалу окупантів. Але відхід підрозділів ЗСУ з Сєвєродонецька і Лисичанська служить нагадуванням про те, що російська артилерія наразі переважає і створює різницю у протистоянні. 

291877533_355081950138223_4319095477119025046_n.jpg

Американські ракетні системи HIMARS – ефективна й високоточна зброя, однак її замало. Фото: Генштаб ЗСУ

На думку закордонних журналістів, Росія краще готова до затяжної війни. Насамперед це стосується економічних ресурсів та готовності жертвувати людьми. РФ може дозволити собі втратити набагато більше життів, ніж Україна. Також очевидним є те, що у Росії більше зброї та потужніша військова промисловість. 

«Війна буде довгою, тому союзники України не повинні мати ілюзій, що відвоювати втрачені позиції буде легко. Але українці не хочуть – і їх не потрібно змушувати – домагатися миру на умовах ворога. Їм негайно потрібна зброя, а не білі прапори», – констатує The Times.

російсько-українська війна зброя економіка

Знак гривні
Знак гривні