ЗСУ витурили російських окупантів з острова Зміїний

Залишки російського гарнізону евакуйовано зі Зміїного. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із завданням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами та, імовірно, залишив острів.

Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються",– йдеться у повідомленні.

291056551_2092681084236467_6753625010247452238_n.jpg

Острів Зміїний. Фото: ОК "Південь"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські окупанти залишили острів Зміїний, бо не витримали вогню українських артилерійських, ракетних і авіаційних ударів.

Залужний зазначив, що у звільненні острова відіграла важливу роль САУ "Богдана" вітчизняного виробництва.

Читайте також: Українська САУ "Богдана", випробування якої саботували після 2019-го, нищить ворогів на фронті – Пашинський

У міністерстві оборони РФ підтвердили евакуацію гарнізону з острова Зміїний, назвавши це "кроком доброї волі".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на РИА Новости.

"Сьогодні російські військові завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, який там знаходився", – йдеться в повідомленні оборонного відомства окупантів.

"Тим самим світовій спільноті продемонстровано, що Російська Федерація не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення с/г продукції з території України. Це рішення не дозволить Києву спекулювати на темі продовольчої кризи, що насувається, посилаючись на неможливість вивезення зерна через тотальний контроль Росією північно-західної частини Чорного моря", – заявили в міноборони РФ.

зміїний деокупація втрати ворога

Знак гривні
Знак гривні