Росія все ще прагне захопити "велику частину України". США окреслили три можливі сценарії розвитку війни

Російський диктатор Владімір Путін все ще прагне захопити "велику частину України". США бачать три можливі сценарії розвитку російсько-української війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова голови розвідки США Евріл Хейнс, яку цитує Sky News.

"Ми продовжуємо перебувати в становищі, коли ми дивимося на президента Путіна і думаємо, що в нього фактично ті самі політичні цілі, що й раніше, тобто він хоче захопити більшу частину України", – каже Хейнс.

Вона також зазначила, що картина війни залишається "досить похмурою", і спецслужби США побачили три можливі сценарії у найближчій перспективі, а саме:

Американські аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) також вважають, що Москва все ще має серйозні територіальні амбіції за межами Донецької та Луганської областей.

"Постійні бої за контроль над населеними пунктами на північ від Харкова наводять на думку, що, хоча Кремль стверджує, що віддає пріоритет захопленню Донбасу, він також прагне встановити контроль над українською територією за межами Донецької та Луганської областей", – відзначають експерти ISW.

Нагадаємо, нещодавно в США заявили, що вони не бачать можливості закінчення війни Росії проти України до кінця року, як на це сподівається президент Володимир Зеленський. Про це сказав речник Пентагону Джон Кірбі в інтерв'ю Bloomberg.

"Ми хотіли б, щоб війна закінчилася сьогодні. І вона може закінчитися сьогодні, якщо Путін зробить правильні речі. Але Путін не показує наміру йти на переговори. Він показує наміри, що хоче продовжувати атакувати Україну і досягти військових цілей", – вважає Кірбі.

путін експансія рф рашизм російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні