Кременчук: п'ять серій ударів з початку війни. Ми відобразили їх на карті

Місто Кременчук Полтавської області уже вп'яте стало мішенню для атак російських ракет. Ми зібрали дані про всі п'ять серій ракетних ударів, про які відомо з відкритих джерел, і нанесли їх на карту міста. Низка ударів припала на район нафтопереробного заводу, де також було пошкоджено ТЕЦ. Ракети влучили у залюднений торговий центр, завод "Кредмаш", крім того, була також інформація про пошкодження будівлі стадіону клубу "Кремінь".

Вперше окупанти атакували Кременчук 2 квітня. Тоді росіяни масовано обстріляли НПЗ і навколишні склади паливно-мастильних матеріалів. «На жаль, інфраструктура підприємства знищена. Завод не працює. Наші рятувальники продовжують героїчно гасити пожежу», – повідомив тоді голова військової адміністрації Дмитро Лунін.

Ввечері 24 квітня ще один удар із 9 ракет було нанесено по НПЗ та ТЕЦ, яка міститься неподалік від території заводу.

12 травня Лунін повідомив, що завдано ударів 12-ма російськими ракетами – по НПЗ та інших обʼєктах інфраструктури. 18 червня росіяни вдарили 6 ракетами по Кременчуцькому НПЗ, ще двома по ТЕЦ.

27 червня у Кременчуку знищено торговий центр "Амстор" і пошкоджено будівлі підприємства "Кредмаш". Станом на ранок 28 червня на території ТЦ було знайдено тіла 18 людей, 36 людей вважаються зниклими безвісти. За даними Ради нацбезпеки, друга ракета влучила в місцевий стадіон. Профільні спортивні видання уточнюють, що йдеться про пошкодження споруд стадіону, на якому тренується команда «Кремінь». Згодом ЗМІ повідомили, що все ж ішлося територію заводу дорожніх машин "Кредмаш", який виготовляв автомобілі для цивільних потреб.

Знятий з коптера торговий центр. Видно, що ракета влучила лише в нього, а завод цілий
Знятий з коптера торговий центр. Видно, що ракета влучила лише в нього, а завод цілий
Фото вирви на заводі "Кредмаш". Скріншот з відео "Суспільне. Полтава"
Фото вирви на заводі "Кредмаш". Скріншот з відео "Суспільне. Полтава"

війна Кременчук інфографіка карта ракети

Знак гривні
Знак гривні