Звідки Росія випустила по Україні понад 50 ракет у вихідні – карта NYT

У суботу й неділю 25 –26 червня російські війська завдали наймасованіших за останні тижні ракетних ударів по Україні (загалом за два дні було випущено понад 50 ракет), вони били по різних областях із трьох напрямків.

The New York Times із посиланням на розвідку та ВПС України, опублікувало статтю про масовану атаку росіян і карту, на якій позначено, звідки здійснювалися удари.

Ракети було запущено з бомбардувальників у білоруському повітряному просторі, з військових кораблів у Чорному морі та з літаків, що літали над Каспійським морем, перекладає УП.

Українська розвідка повідомила, що шість російських ударних бомбардувальників Ту-22М3 вилетіли з аеродрому Шайківка в Калузькій області Росії, пролетівши над Смоленськом, перш ніж увійти в повітряний простір Білорусі.

За словами чиновників, коли Ту-22М3 опинилися приблизно за 48 км від українського кордону, вони випустили щонайменше 12 крилатих ракет, перш ніж повернутися в повітряний простір Росії. За словами військових, ракети вразили цілі в північній частині України.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також повідомив, що російські війська вразили цивільну інфраструктуру південного міста  ракетами, запущеними з окупованої Росією території.

missile-attacks-0625-1000.png

У неділю вперше за кілька тижнів Росія випустила ракети по Києву, влучивши в житловий будинок і сусідній дитсадок. 

Речник командування Повітряних сил України повідомив, що ракети великої дальності були випущені з літаків, які пролітали над Каспійським морем, що знаходиться за понад 900 миль (1400 км) на південний схід від Києва.

злочини РФ ракетний удар російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні