До України прибули перші HIMARS

Американські системи HIMARS офіційно прибули до України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter.

"HIMARS прибули в Україну. Дякую моєму колезі та другу міністру оборони США Ллойду Остіну за ці потужні інструменти. Літо буде спекотним для російських окупантів. А для деяких з них і останнім", – написав Резніков.

1 червня США затвердили новий пакет військової допомоги Україні на $700 млн, включно з ракетними системами HIMARS та реактивними боєприпасами до них. Пізніше в Пентагоні повідомили, що передача Україні кількох систем є лише відправною точкою. Згодом з’явилася інформація, оприлюднена виданням Politico, що США можуть збільшити постачання HIMARS для України.

Українські артилеристи почали освоювати системи на початку червня, інформує Мілітарний. Сам курс тривав три тижні, де українських бійців навчили використання та обслуговування HIMARS.

photo_2022-06-23-14.45.34.jpeg

Командувач Нацгвардії США Деніел Хокансон і українські військові в кабіні M142 HIMARS у навчальному центрі Графенвер, Німеччина

M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System – з англійської “високомобільна артилерійська ракетна система”) як шасі використовує 6-колісну тактичну вантажівку M1140 FMTV.

Пускову установку можна використовувати як реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з боєприпасами різної дальності та як оперативно-тактичний ракетний комплекс.

україна-сша союзники військова допомога зброя

Знак гривні
Знак гривні