У Конгресі США внесли законопроєкт про підготовку українських пілотів на F-15 та F-16

Американські конгресмени внесли законопроєкт про підготовку українських льотчиків-винищувачів.

Про це йдеться у пресрелізі конгресмена Адама Кінзінгера, повідомляє Мілітарний.

Конгресмен від Республіканської партії Адам Кінзінгер і конгресмен-демократ Кріссі Хулахан, які є ветеранами Повітряних Сил Сполучених Штатів, представили проєкт закону про підготовку українських льотчиків-винищувачів на американських бойових літаках.

Адам Кінзінгер також опублікував своє спільне фото з льотчиками Повітряних Сил України.

Цей законопроєкт дозволить Сполученим Штатам почати навчання українських пілотів і технічного персоналу на F-15, F-16 та інших повітряних платформах, поки США продовжують розглядати можливість відправлення такого озброєння Україні.

Для українських військових, за словами конгресменів, дуже важливо бути навченими та знайомими з цими повітряними платформами, якщо Росія продовжить свою війну проти України.

Незалежно від того, чи передадуть Сполучені Штати та їхні союзники таку техніку, ця програма зміцнить українські можливості та забезпечить їхню довгострокову стабільність та безпеку.

Lokhid.jpg

Бойовий літак F-16 Block 70/72. Зображення: Lockheed Martin

«Як ветерани Повітряних Сил, ми знаємо, що в будь-якому конфлікті одна з перших дій – встановлення панування в повітрі.  Судячи з публічної інформації, ні українці, ні росіяни не встановили переваги в повітрі. Ми віримо, що США та наші союзники по НАТО можуть допомогти Україні змінити ситуацію в повітрі та дати українським силам вирішальну перевагу у війні», – йдеться у листі конгресмена.

Напередодні, український льотчик-винищувач з позивним Juice та український спеціаліст з протиповітряної оборони підполковник Денис Смажний виступили на американському телеканалі Fox News, щоб обговорити важливість забезпечення додаткової військової допомоги від США, через війну з РФ.

Пілот Juice закликав Сполучені Штати допомогти Україні отримати західні бойові літаки: «Зараз ми обговорюємо західну платформу, щоб попросити уряд США отримати це як… першочергову допомогу для Повітряних Сил України».

союзники україна-сша захист повітря російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні