ЗСУ влучили на острові Зміїний у російські ЗРК і РЛС (Супутникові знімки)

Українські військові під час удару по острову Зміїний влучили у російський зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцирь-С1», а також в радіолокаційну станцію.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на оперативне командування «Південь».

Також під час атаки позицій окупаційних військ на тимчасово захопленому українському острові у Чорному морі, Збройні Сили України знищили автотехніку ЗС РФ.

«В продовження операції з ураження ворожих підрозділів на острові Зміїному, зафіксовано влучання у зенітно-ракетний комплекс «Панцир С1», радіолокаційну станцію та автомобільну техніку. Остаточні результати дорозвідуються», — зазначили в ОК «Південь».

21 червня ЗСУ повідомили про удар Силами оборони по позиціях окупантів на остові Зміїний із застосуванням різних сил та засобів.

Американський сайт The War Zone, із посиланням на супутниковий знімок, отриманий від Planet labs, показав докази, що підтверджують удари по позиціях Росії на острові Зміїний у західній частині Чорного моря.

1-21.jpg

Супутниковий знімок острова Зміїний, зроблений 21 червня 2022 року з темними плямами, які свідчать про вибухи або пожежі. Фото: PLANET LABS INC.

3-20.jpg

Супутниковий знімок острова Зміїний, зроблений 20 червня 2022 року, не показує жодних ознак обпалених ділянок. Фото: PLANET LABS INC

Додаткові супутникові знімки (від компанії Maxar Technologies) виклав у Twitter оглядач Радіо Свобода Майк Еккель.

Повідомлення про ці удари вперше почали з’являтися 20 червня, а також новини про те, що ЗСУ завдали удару по окупованих Росією платформах «Чорноморнафтогазу», які ще у 2014 році були викрадені в України.

зміїний втрати ворога зсу

Знак гривні
Знак гривні