Росіяни "засвітили" БМПТ «Терминатор» на Луганщині (ФОТО)

Російські загарбники застосовують свої бойові машини підтримки танків (БМПТ) «Терминатор» проти Збройних Сил України на Луганщині. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на фейсбук-сторінку Юрія Бутусова, який оприлюднив фото російської техніки.

Окупаційні війська Росії не припиняють своїх спроб взяти під контроль трасу Бахмут-Лисичанськ в районі сіл Нагірне, Білогорівка і Берестове Луганської області.

За словами Бутусова, сьогодні, 27 травня, щоб відрізати угруповання українських військ у Сєвєродонецьку, росіяни залучили сили 90-ї танкової та 76-ї десантно-штурмової дивізій ЗС Росії.

05-2.jpg

БМПТ «Терминатор» і танки росіян на Луганщини. Травень 2022. Фото: Юрій Бутусов

Журналіст також опублікував фото від українських розвідників, на яких зафіксовані російські танки та БМПТ «Терминатор», які виїхали на висоту для обстрілу району траси Бахмут-Лисичанськ.

Але, як зазначив Юрій Бутусов, російські окупанти були змушені відступити через вогонь артилерії Збройних Сил України.

04-2.jpg

БМПТ «Терминатор» ЗС Росії на Луганщини. Травень 2022. Фото: Юрій Бутусов

«Противник зосереджує зусилля на прориві нашої оборони та застосовує для цього свої основні оперативні резерви. Обстановка залишається важкою, ворог великими силами намагається прорвати оборону, щоб створити нову обстановку. Але українська армія чинить сильний опір і докладає зусиль для розгрому ударного угруповання ЗС РФ. Йдуть дуже важкі бої», — написав Бутусов.

Громадський активіст, екснардеп, а нині боєць 72 ОМБР Ігор Луценко також пише на своїй сторінці у фейсбуці, що росіяни застосовують БМПТ "Терминатор" під час боїв на Луганщині.

"Б'ємося за трасу Бахмут – Лисичанськ. Сьогодні вперше спостерігав обстріл наших позицій "Піонами". Також вперше бачив російські бойові машини 'Термінатор". Нічого особливого, просто своєрідна форма. Бої ідуть стрілкові, артилерійські, у повітрі – ворожі вертольоти й навіть літаки. Десантники зі Пскова на своїх уже знайомих нам по Київщині БМД. Весь цвіт російської армії тут, я так бачу. Якби у нас було трошки більше потрібної зброї – ніяких шансів у них би не було. А так доводиться возитися", – зазначив Луценко.

Про те, що ЗС РФ перекинули в України бойові машини підтримки танків (БМПТ) «Терминатор» стало відомо нещодавно.

У соціальних мережах з’явилося відео, зняте, ймовірно, на підступах до Сєвєродонецька, з рухом колони БМПТ. В короткому ролику видно рух 4 одиниць цієї техніки. Вони мають знаки розрізнення «V».

FQCrO41WQAA74ae.jpg

БМПТ “Терминатор”, квітень 2022, Брянська область

У квітні 2022 року публікувалося фото БМПТ «Терминатор», які транспортувалися потягом. На машинах були нанесені тактичні знаки «біле коло», що свідчило про намір Росії використовувати їх у війні проти України. Тоді «Терминатор» зафіксували у Брянській області.

Obrazets-obl124124ozhky-2.png

БМПТ «Терминатор» ЗС РФ на тренуваннях. Листопад 2020. Фото: МО РФ

БМПТ «Терминатор» – багатоцільова захищена бойова гусенична машина вогневої підтримки. Бойова машина здатна протистояти легкоброньованим цілям, танкам, БМП та вертольотам. БМПТ озброєна двома гарматами калібру 30 мм, великокаліберним кулеметом, а також протитанковим комплексом «Атака-Т». Екіпаж – п’ять осіб.

Загалом відомо про передачу лише 8 одиниць цього типу бронетехніки до складу 90-ої танкової дивізії. Це відбулося у 2020 році, а контракт на виробництво 12 одиниць з Уралвагонзаводом підписали ще в 2017-ому.

хід війни луганщина техніка окупантів

Знак гривні
Знак гривні