Україна нищить техніку ворога найпродуктивніше за всі три місяці (ГРАФІКИ)

Українські військові різко наростили темпи знищення ворожої техніки протягом останнього тижня. Такі висновки можна зробити з даних дослідника Лі Дрейка, який збирає та аналізує інформацію проекту Oryx. Його фахівці щоденно верифікують і оновлюють новини про знищену, залишену чи захоплену техніку як з боку росіян, так і з боку Збройних сил України. Лі Дрейк оформлює ці дані у графіки, завдяки яким можна побачити динаміку. Оскільки йдеться виключно про верифіковані випадки, то цілком можна припустити, що реальні цифри вищі заявлених.

Зокрема, на графіку загальних втрат видно, що росіяни втрачають озброєння навіть швидше, ніж коли у перші тижні війни вони тягнулися до Києва колонами, і, затиснуті вздовж доріг, опинялися фактично в пастках, перетворюючись на мішені в тирі для українців.

current_total.jpeg

При цьому зростає кількість і знищеного, покинутого і захопленого українцями озброєння…

…а також загальне співвідношення (абсолютний результат) втрачених та захоплених одиниць, де Україна впевнено лідирує, маючи чисте поповнення парку техніки приблизно на 750 позицій.

current_absolute_total.jpeg

Найбільші втрати ворог несе у авіації (на графіку сукупно враховуються літаки, гелікоптери і дрони), а також в броньованій техніці і вантажівках, яких було втрачено щонайменше 200 всього лише за кілька останніх днів.

В результаті співвідношення облишеної техніки вже сягнуло 1:8 на користь України (1 залишений нашими військами проти 8 ворожих), знищеної – майже 1:5, захопленої – 1:2,5.

current_loss_type.jpeg

За типами втрат найбільше потерпає російська логістика: на одну нашу машину припадає до 15 знищених / захоплених машин окупанта.

current_unit_type.jpeg

Також на графіках, які оприлюднює Дрейк, видно, що у перші тижні травня інтенсивність боїв на Донбасі майже досягнула інтенсивності, яка була під час битви за Київ у другій декаді березня. Розрахунок ведеться за даними про вибухи і пожежі, які фіксують супутники NASA (Fire Information for Resource Management System (FIRMS)).

firms_summary_plot.jpeg

графіки візуалізація дані про втрати війна

Знак гривні
Знак гривні