Мем дня від посла Мельника. Німецька військова допомога поспішає в Україну

Посол України в Німеччині Андрій Мельник опублікував у Twitter мем про військову допомогу Україні від ФРН. На ньому зображений равлик з патроном на мушлі. Підпис на картинці іронізує: "Німецька допомога вже на шляху до нас".

Мельник написав, що отримав зображення з равликом у месенджері від урядовця з Києва. Посол також процитував німецького канцлера Олафа Шольца: "Що ж, Росія не повинна перемогти".

Нагадаємо, 20 травня Андрій Мельник заявив в інтерв'ю RND, що, попри рішення уряду Німеччини постачати важке озброєння для України, складається враження, що канцлер Олаф Шольц не хоче цього робити задля затягування часу.

За словами Мельника, на першій зустрічі міністрів оборони країн НАТО на базі в Рамштайні було прийнято рішення передати Україні 50 зенітних самохідних установок типу "Гепард". Але їх досі не надали через брак боєприпасів. "У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць передано лише сім, але ані "Гепардів", ані "Леопардів", ані "Мардерів". Всі вони вже виведені з експлуатації та можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди для обороноздатності Німеччини", – зазначив Мельник.

Читайте також: Тому що послідовний. Хронологія заяв Шольца щодо України свідчить про неоднозначну позицію канцлера ФРН.

військова допомога німеччина шольц

Знак гривні
Знак гривні