Тільки "випалена земля" незмінна. У Міноборони розповіли про нову тактику росіян

Російські війська після провалу так званого першого етапу повномасштабного вторгнення змінили тактику ведення бойових дій. Тепер діють не так "різко", але тактика "випаленої землі" залишилася  у них незмінною. Про це сказав речник Міноборони Олександр Мотузяник під час брифінгу 25 травня, повідомляє Liga.net.

Мотузяник нагадав, що після того, як росіяни не змогли захопити всю територію України разом із Києвом і встановити проросійський режим, вони перейшли до так званого другого етапу, зосередившись нібито лише на сході й півдні України.

"Деякі тактичні зміни дій російських підрозділів також ми спостерігаємо – вони намагаються вчитися й підлаштуватися під ті умови ведення бойових дій, які зараз здійснюють українські підрозділи", – сказав Мотузяник.

За його словами, на деякі ділянки росіяни вже не просто кидають піхоту, а намагаються вести розвідку, прораховують можливі варіанти й діють уже не так "різко", як на початку повномасштабного вторгнення.

Мотузяник наголосив, що війська РФ тепер намагаються здійснювати переміщення своїх військ із певним прикриттям з повітря, чого раніше не спостерігалося, і через що росіяни зазнавали таких величезних втрат ще на етапі переміщення.

"Але, на жаль, головна тактика російської армії – тактика "випаленої землі" – нікуди не поділася. Росіяни знищують населені пункти, стирають їх із землі, знищують інфраструктуру, не шкодуючи ні людей, ні території, ні будівлі", – сказав представник Міноборони.

photo_2022-05-20_11-03-48.width-1000.jpg

Зруйноване Рубіжне. Фото з телеграм-каналу Луганської ОВА

На його думку, війська РФ діють за такою незмінною тактикою, оскільки російське керівництво вимагає від них "перемог", щоб "продати" їх суспільству у РФ.

Читайте також: "Рубіжне розділило долю Маріуполя, місто зруйновано вщент"

окупанти тактика армія РФ

Знак гривні
Знак гривні