Українські артилеристи показали, як філігранно відпрацьовують цілі за допомогою космічною розвідки (ВІДЕО)

У 45-ій окремій артилерійській бригаді Збройних Сил України розповіли, як працює артилерійська розвідка, яка дозволяє завдавати точкові удари по противнику.

Як йдеться у дописі, артилеристи отримають дані безпосередньо від космічної розвідки, після чого проводиться дорозвідка цілей за допомогою БПЛА, в цьому випадку Spectator, і лише після цього завдається вогневий удар із коригуванням вогнем з дрона. Результат останньої частини цієї роботи – на відео.

У цьому епізоді для удару по противну були використані 203-мм самохідні артилерійські системи 2C7 "Піон". В результаті удару був знищений паливозаправник та декілька одиниць легкої бронетехніки.

Як зазначає Defense Express, за цим дописом криється дещо більше за показ результативного вогню. Бо йдеться про повністю відпрацьований механізм розвідувально-ударного комплексу, який працює у режимі 24/7. Завдяки розвідувальним даним з супутників у ЗСУ є картина з переміщення ворога, місцями його концентрації та передовими базами зберігання.

Ці дані розподіляються серед підрозділів, що дозволяє їм вже своїми засобами, насамперед БПЛА, уточнити необхідну інформацію, а потім використати їх для коригування вогню. І це працює щодо абсолютно всіх цілей, а не тільки максимально важливих об'єктів.

Зазначимо, що США офіційно підтвердили, що надають розвідувальну інформацію, зокрема і з супутників. Окрім того, Україна отримує данні й від приватних компаній.

Усе це дозволяє створити та постійно оновлювати так званий "банк цілей", в якому зазначені всі об'єкти противника, які мають бути ураженні, відстежується їхнє переміщення та поточний стан. І тоді залишається лише головна умова – можливість засобів ураження ЗСУ "обробляти" цілі із цього "банку".

Саме тому вкрай важливим є отримання додаткових далекобійних артилерійських систем, зокрема HIMARS або M270 MLRS.

артилерія зсу війна

Знак гривні
Знак гривні