Міноборони показало, як ЗСУ експлуатують бронеавтомобілі Oncilla (ВІДЕО)

Збройні Сили України використовують колісні броньовані машини Oncilla.

Про це повідомили у Міноборони, інформує "Мілітарний".

У Міністерстві оборони України зазначили, що українські інженери довели бронеавтомобіль спеціально під потреби військових та з урахуванням переходу ЗСУ на стандарти НАТО.

Oncilla оснащена легким бойовим модулем з великокаліберним 12,7-мм кулеметом НСВТ і має 10-кратний тепловізійний приціл.

Бойова броньована машина Oncilla – це ліцензована версія бронемашини української розробки під назвою «Дозор-Б», яку виробляє польська компанія Mista.

Свого часу "Мілітарний" вже розповідав про відмінності цих колісних бойових машин. Інформація про продаж ліцензії на виробництво бронемашини «Дозор-Б» польській компанія «Міста» (Mista) з’явилась у 2013-у році. І вже на виставці озброєння в Польщі MSPO-2013 був продемонстрований варіант «Дозор-Б» під назвою Oncilla.

Перший бронеавтомобіль Oncilla був зібраний на Київському бронетанковому заводі, надалі виробництво мало відбуватись у Польщі.

Partiya-bojovyh-mashyn-Oncilla-pered-peredacheyu-do-ZSU-1.jpg

Партія бойових машин Oncilla перед передачею до ЗСУ Фото: Facebook/Valerii Buteshov

У квітні минулого року повідомлялося, що  Збройні сили України отримали чергову партію бойових машин Oncilla, які були зібрані підприємством науково-виробничої компанії «ВК Система».

Загальна кількість поставлених одиниць не розголошується. Перед постачанням у війська машини проходили обкатку на полігоні.

У 2016-у році з’явилась інформація, що польський варіант проходить випробування в Україні, проте будь-якої інформації про їхні результати не було оприлюднено.

Partiya-bojovyh-bronovanyh-mashyn-Oncilla-4H4-L2014-UD-peredanyh-12-travnya-2021-roku.jpg

Партія бойових броньованих машин Oncilla 4Х4 L2014-UD, переданих 12 травня 2021 року Фото: Facebook/Valery Ryabykh

У лютому 2020 року Кабінет Міністрів України озвучив інформацію про поставки озброєння до ЗСУ у 2019-у році, серед яких були й бойові машини Oncilla.

зсу війна бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні