Спрощення експорту українського зерна: Україна та Польща підписали спільну заяву

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський і міністр сільського господарства та розвитку сільських районів Генрік Ковальчик підписали спільну заяву щодо спрощення експорту українських зернових. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

У спільній заяві сторони зафіксували, зокрема:

dsc02438-1.jpg

Фото: Мінагрополітики

«У спільній заяві ми з польською стороною закріпили результати нашої кількатижневої роботи. Заходи, передбачені заявою, дозволять значно спростити перетин кордону наших вантажів із зерновими та відповідно пришвидшить і збільшить об’єми експорту, що є пріоритетом у роботі Мінагрополітики у цей час», – зазначив Микола Сольський.

На зустрічі окрема увага була приділена питанню транзиту через Республіку Польща українських товарів тваринного походження категорій, які неавторизовані відповідно вимог ЄС (свинина, яловичина, баранина, ряд товарів аквакультури тощо). Компетентні органи мають напрацювати механізм безпечного та ефективного контролю за транзитом таких вантажів, а також отримати погодження Європейської Комісії.

зерно україна польща експорт

Знак гривні
Знак гривні