Битва за Харків: Україна перемагає, ЗСУ вийшли на кордон з Росією

227-й батальйон 127-ї бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України у неділю, 15 травня, вийшов на ділянку державного кордону з Росією в Харківській області. Про це повідомляється на сторінці територіальної оборони в Telegram.

"Пане президенте! Верховний головнокомандувачу Збройних сил України! Доповідаємо. Сьогодні, 15 травня, 227 батальйон 127 бригади Територіальної оборони України вийшов на рубіж, кордон, на роздільну смугу з Російською Федерацією, з країною-окупантом. Ми дійшли, пане президенте, ми тут!" — оголосив командир.

На місці також встановили прикордонний знак за номером 910/1.

14 травня експерти вашингтонського Інституту воєнних досліджень (ISW) зазначили, що Україна, вочевидь, виграла битву за Харків.

"Російські військові, ймовірно, вирішили повністю відступити зі своїх позицій навколо міста Харкова через український контрнаступ і обмежену доступність підкріплень. Протягом останніх кількох днів російські підрозділи, за рідкісними винятками, не намагалися утримати позиції проти контратакувальних українських сил.

Отже, Україна, схоже, виграла битву за Харків. Українські війська не дозволили російським військам оточити, а тим більше захопити Харків, а потім витіснили їх з околиць міста, як вони це зробили з російськими військами, які намагалися захопити Київ", — йдеться в аналітичному огляді ISW.

контрнаступ зсу харківщина

Знак гривні
Знак гривні