Росія створює умови для приєднання окупованих українських територій до РФ, а не створення псевдореспублік, – ISW

Найближчими днями російські військові можуть знову спробувати відновити наступ, щоб захопити всю Херсонську область.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут дослідження війни (ISW).

Російські сили намагаються зміцнити свої позиції на заході Херсонської області. Вони хочуть захопити село Брускинське і смт Велика Олександрівка, щоб поліпшити своє тактичне становище на півдні.

Ці населені пункти розташовані біля кордону Миколаївської області та, ймовірно, дозволять російській армії вести наступальні дії в напрямку Миколаєва.

Аналітики ISW вважають, що Росія, найпевніше, створює умови для приєднання окупованих українських територій до РФ, а не створення псевдореспублік.

Експерти також зазначили, що уздовж південної осі та в Донецькій і Луганській областях російські сили залишаються в глухому куті.

ЗСУ просунулися далі на північний схід від Харкова. При цьому український контрнаступ на північ від Харкова змусив окупантів перейти до оборони, що зменшило обстріли міста.

Російські військові намагалися оточити українські позиції в районі Сєвєродонецьк-Рубіжне-Лисичанськ, але ніяких підтверджених просувань не було. Запеклі бої відбувалися в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Білогорівці, Воєводівці, нижньому, Тошківці та Оріховому.

Окупанти можуть почати наступ на Бахмут після захоплення Попасної, щоб забезпечити доступ до траси на півночі до Слов'янська.

стратегія окупанти тактика російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні