Херсонщина: росіяни катують і розстрілюють українських активістів, колаборанти озвучили план Кремля з входження окупованого краю до РФ

Пресслужба оперативного командування "Південь" повідомляє про воєнні злочини російських військ на Півдні України, зокрема на Херсонщині. «На окупованих територіях Херсонщини паралельно із нав’язуванням ідеології «руского міра» продовжується тотальне мародерство окупаційної влади. Зерно, техніку, майно, людей окупанти викрадають, вивозять до росії. Виявлених активістів проукраїнської позиції катують, а за відмову співпрацювати – розстрілюють. Виїзди з населених пунктів, що перебувають під рашистами, заблоковано», – йдеться у повідомленні.

В ОК «Південь» додають, що не маючи підтримки населення, окупанти тиснуть погрозами й брехнею про встановлену вже владу над всім півднем України.

Водночас Цензор.НЕТ інформує з посиланням на російське пропагандистське видання РИА Новости та колаборанта Кирила Стремоусова, що призначена окупантами так звана влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме Путіна включити Херсонську область до складу РФ.

"Місто Херсон – це Росія, жодних ХНР ("Херсонської народної республіки", – ред.) на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента Російської Федерації, та буде прохання включити область до складу повноцінного регіону РФ", – заявив Стремоусов.

Наміри Росії приєднати окуповану Херсонщину підтвердив і прессекретар президента РФ Пєсков, заявивши, що "такі доленосні рішення повинні мати абсолютно чітке юридичне підґрунтя, бути абсолютно легітимними, як це було з Кримом".

Ремарка "Текстів": Після того, як російські війська захопили Херсонщину і зіткнулися з тотальним спротивом місцевого населення, яке масово виходило на мітинги, стало зрозуміло, що жоден сценарій з псевдореферендумом тут не пройде. Окупанти й призначені ними гауляйтери неодноразово анонсували проведення фейкового референдуму, але, вочевидь, втілити цей план без підтримки населення хоча б на камеру виявилося неможливим. Тож заяви про приєднання Херсонської області до складу РФ є свідченням їхньої ідеологічної безпорадності й наразі є єдиним способом втримати цю критично важливу для Росії окуповану територію.

окупація херсонщина воєнні злочини

Знак гривні
Знак гривні