Німеччина навчить ЗСУ застосовувати гаубиці, які надасть разом з Нідерландами, – Бербок

Німеччина цими днями почне навчати українських військовослужбовців поводитися з гаубицями, постачання яких забезпечать Нідерланди та ФРН. Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у ході пресконференції із главою МЗС України Дмитром Кулебою, передає Liga.net.

Бербок сказала, що за кілька днів Німеччина почне готувати українських солдатів до використання пересувних гаубиць. Йдеться про передачу 12 гаубиць, сім з яких Україні вже пообіцяли.

"Ми між Нідерландами та Німеччиною домовилися, що ми постачимо ці гаубиці. Ми не можемо самі достатню кількість постачити, але і Нідерланди будуть надавати. Крім того, Німеччина забезпечуватиме навчання військових. І якраз тоді буде зібрана зброя, коли будуть підготовлені військовослужбовці", – сказала глава МЗС.

Бербок не уточнила, про які гаубиці йдеться, але раніше Bloomberg писав, що уряд Нідерландів збирається передати Україні 155-мм самохідні гармати-гаубиці PzH 2000, а Німеччина забезпечить постачання снарядів до них та навчання українських військових.

Наступним кроком, за словами Бербок, будуть танки, наступні гаубиці, щоб Україна могла боротися з ворожими дронами та наземними військами.

Вона зазначила, що обговорювалося також питання постачань "Гепардів". За її словами, Берлін може їх постачати, але снарядів до них у ФРН немає, зараз їх намагаються знайти в інших країнах.

Глава МЗС Німеччини пообіцяла допомогу Берліна у розмінуванні звільнених від російських військ територій України.

Також Бербок повідомила, що Німеччина відновлює роботу свого посольства у Києві, але спочатку це буде "трохи обмежена діяльність".

нідерланди військова допомога німеччина зброя

Знак гривні
Знак гривні