На Луганщині триває зачистка військ РФ, що встигли перейти через переправу, яку знищили ЗСУ (ФОТО)

Сили оборони України продовжують зачищати район Білогорівки на Луганщині від російських військових, які встигли переправитися через Сіверський Донець, інформує "Мілітарний".

Йдеться про приблизно 80 окупантів, які перейшли через переправу. Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"У Білогорівці продовжується зачистка території від орків, які переправилися річкою: самі понтони та вся їхня техніка вже знищені. На нашому березі опинилися близько 80 рашистів, полювання триває, залишилося трохи. Точаться бої в селах Гірської громади. Лінія оборони стабільна, проривів немає. Воєводівка повністю під українським контролем. У Рубіжному росіяни теж не просунулися. Мета росіян – відрізати Луганщину від інших областей, закрити дорогу, якою проходить евакуація та завозяться гумвантажі", – розповів Гайдай.

Водночас рятувальники очікують можливості потрапити в Білогорівку, щоб розібрати наслідки руйнувань. Під завалами все ще можуть залишатися люди.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів в Білогорівці 7 травня виникли пожежі в будівлі школи та будинку культури на площі практично 300 м кв. Тоді з-під завалів вдалося евакуювати 30 людей, але це не всі, хто переховувався від обстрілів. Ймовірно, загинуло 60 осіб.

8 травня окупанти намагалися облаштувати понтонну переправу через Сіверський Донець, щоб перекинути техніку та живу силу, але їхня спроба виявилася марною. І переправу, і значну частину техніки було знищено.

photo_2022-05-08_10-53-57.jpg

Знешкоджена переправа російських військових через річку Сіверський донець на Луганщині. Фото: Informnapalm

У районі переправи було знищено різноманітні типи техніки російських військових. Там вперше зафіксовано знешкодження двох рідкісних російських БМП-1АМ «Басурманин», що є російським варіантом модернізації радянської БМП-1. На ній встановлено бойовий модуль від бронетранспортера БТР-82А. З озброєння має кулемет 7,62 ПКТ, гармату 30-мм 2А72 та систему димових гранат.

MyCollages-1536x864.jpg

БМП-1АМ “Басурманин”. Фото: Informnapalm

pereprava-cherez-siverskyj-donecz-na-luganshhyni-zneshkodzhenyj-bmk-460-900x546.jpg

Катер БМК-460. Фото: Informnapalm

photo_2022-05-08_10-53-56.jpg

Знищені на Луганщині ІМР-2, ПТС, ПП-2005 російських військових. Фото: Informnapalm

битва за донбас втрати ворога луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні