У Росії зробили крок до переходу на економіку війни

«Варто на це звернути увагу! У Росії готується перехід на економіку воєнного часу», – пише у твіттер Aki Heikkinen, який моніторить воєнну діяльність Росії. «Спікер Ради Федерації РФ Матвієнко працює над державним поглинанням вантажних вагонів, які будуть тимчасово консолідовані під "Російські залізниці". Вона виступила з різкою промовою 22 березня зі словами "мобілізаційна економіка" та "державне завдання"... гравці галузі шоковані», – додає він.

Експерт цитує російське видання «Коммерсантъ», яке у статті під заголовком «Вагоны ставят под ружье» пише, що в російському уряді планують формування парку залізничних вагонів під державні завдання.

«Раптовий жорсткий випад спікера Ради федерації Валентини Матвієнко проти приватних операторів вагонів, у якому прозвучали слова «мобілізаційна економіка» та «державне завдання», отримав реальне втілення. Галузеві регулятори опрацюють створення «консолідованого парку для вирішення державних завдань». Учасників ринку дуже здивували тези спікера, які не відповідають реальності та досвіду галузі. В оцінці допустимості тимчасової передачі вагонів в управління ВАТ "Російські залізниці", що суперечить ходу реформи залізниць, гравці та експерти розходяться. Ідею ж деприватизації парку вони вважають неконструктивною та невиправданою», – зазначає російське видання.

російська експансія путінізм російсько-українська війна економіка

Знак гривні
Знак гривні