Російсько-українська війна. Другий день (оновлюється)

Після перших важких днів боїв по більшості напрямків ворога зупинили. Тривають бої. Тому атака Росії продовжується із розрахунку на виснаження. У Києві – загроза російських десантів. (Сьогодні ця хроніка буде оновлюватися по мірі технічної можливості)

01:05 26 лют. Під Васильковом збили російський ІЛ-76. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що це — помста за Луганськ у 2014 році.

20:29 Захисники залишаються у Сумах, ніхто ворогу не здався, але на території області шириться багато фейків.

20:11 Президент Зеленський обговорив з президентом Байденом посилення санкцій, конкретну оборонну допомогу та антивоєнну коаліцію. Італія погодилась на відключення Росії від системи SWIFT

19:40 Росія обстріляла ще два торгівельних судна поруч з Одесою. Японську Namura Queen та молдовську MV Millennial Spirit. Мета цих дій очевидна: змусити власників суден припинити судноплавство, і вдарити по українській економіці. Тут потрібні нові жорсткі санкції.

19:36 Колона із боєприпасами, наданими Польщею, прибула в Україну

FMdWE2oXMA8tv7k.jpeg

17:17 Росія використала бомбардувальники для атаки на місто Харків. Такі методи говорять лише про одне, у московитів не виходить впоратися із ЗСУ та іншими учасниками оборони України, і вони хочуть зламати волю до боротьби за допомогою терору мирного населення.

16:50 За повідомленням військового кореспондента Іллі Пономаренка, втрати окупантів станом на 15-00 25 лютого складають приблизно, 80 танків, 516 броньованих машин, 10 літаків, 2,800 особового складу (дані МОУ).

16:00 Мер Маріуполя заявив, що українські захисники знищили колону з 22 російських танків, які йшли на місто з Павлополя.

15:23 Президент Естонії Кусті Салм: "Ми надаємо Україні додаткову військову допомогу. 25 тисяч упаковок сухих продуктів, медичне обладнання, особисте спорядження, боєприпаси, додаткову партію ракет Javelin та зенітних боєприпасів"

15:06 До Києва заходить українська військова техніка для оборони міста, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Зараз до Києва заходить українська військова техніка, щоб утримувати оборону Києва. МВС звернулося до киян із проханням не знімати та не викладати в мережу інформацію про пересування техніки. Додатково, у місті Київ уже роздано 18 тисяч автоматів добровольцям. Стуація в Києві більш-менш стабілізувалася, хоч напруження зберігається.

14:40 Швеція надає Україні військово-технічну та гуманітарну допомогу

14:21 Росія атакувала румунське торговельне судно на відстані 12 миль від порту Південний.

13:39 За неверифіковними даними, український ас на Міг-29, якого називають "Привид Києва", отримав вже шосту перемогу над російськими літаками: 2 Су-35, 1 Су-27; 1 МіГ-29, 2 Су-25.

13:33 Президент України Володимир Зеленський пропонує главі РФ Володимиру Путіну сісти за стіл переговорів, щоб "зупинити загибель людей"

13:24 Ердоган звинуватив НАТО та ЄС у бездіяльності стосовно нападу Росії на Україну

13:20 Більш серйозні санкції від Німеччини: міністр фінансів оголосив про "повну блокаду російських банків" і практично про повну зупинку бізнесу з Росією. Крім, транзакцій за газ.

12:17 Працівники “5-го каналу” бачать перестрілку під вікнами студії (район Рибальського півострова в Києві). Бій точиться в районі Гаванського мосту. Через деякий час перестрілка вщухла і не поновлюється.

12:55 Генштаб: найбільше загроза зараз на північно-західному напрямку від Києва. Ідуть бої за Гостомель, Ворзель, Буча

11:30 згідно аналізу польського військового аналітичного центру, приблизна ситуація станом на 11 годин 25 лютого виглядає наступним чином:

Rosyjski-atak-na-Ukrainę-25-lutego,-godz.11.00.png

10:10 На Мінському масиві іде бій з ворожими диверсантами, що проїхали на Оболонь, маскуючись під ЗСУ
09:35 Сьогодні вранці під Гостомелем українські війська спалили колону російської бронетехніки.

09:38 ЗСУзнищили військову техніку окупантів під Харковом

09:30 Відбувається нова російська атака на аеродром у Гостомелі


08:34 У Херсоні вночі були тяжкі бої за Антонівський міст, його відстояли

Дивіться також поточні новини у стрічці

війна

Знак гривні
Знак гривні