Завершено перші вогневі випробування української САУ "Богдана"

САУ "Богдана" у межах визначальних відомчих випробувань Міністерства оборони України успішно здійснила стрільби, під час яких було здійснено 450 пострілів на дальність 42 км.

Defense Express отримав відео з вогневими випробуваннями, які проходили на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України "Алібей" в Одеській області. Судячи з нього, стрільби вже активно велись 12 грудня та тривали до 25 січня.

Цікаво, що за минулими заявами розробника САУ "Богдана", "Краматорського заводу важкого верстатобудування", дальність пострілу звичайним снарядом з перспективної колісної 155-мм САУ становить до 40 км. Але тепер, як стверджують представники компанїі-розробника, на практиці доведена можливість стрільби на 42 км без використання активно-реактивного снаряду.

Також відомо, що у жовтні 2021 року "Богдана" вже виконували стрільби, а у травні на полігоні "Широкий Лан" відбувся перший етап заводських випробувань САУ "Богдана" із бойовими стрільбами.

У ході випробувань використовуються 155-мм снаряди турецького та чеського виробництва, включно із далекобійними снарядами з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ від Excalibur Army.

Зазначимо, що попередні вогневі випробування, як повідомили Defense Express розробники САУ, проходять у межах визначальних відомчих випробувань і це дає можливість Збройним Силам поставити на забезпечення "Богдану" вже в цьому році.

україна технології зброя армія

Знак гривні
Знак гривні