І це без санкцій. Російські олігархи вже втратили 28 млрд доларів. Ось хто також тиснутиме на Кремль, який брязкає зброєю (ГРАФІКИ)

Січень виявився одним із найгірших місяців для російського фондового ринку за останні два роки.

Індекс московської біржі
Індекс московської біржі

У глобальному рейтингу мільярдерів Forbes 104 росіянина, у 76 із них з кінця грудня зменшилися статки, — пише Forbes.

Більше за інших втратили основні власники «Новатека» та «Сібура» Леонід Міхельсон та Геннадій Тимченко.

У відносному вираженні із найбільшими втратами зіткнувся засновник Arrival Денис Свердлов — оцінка його статків зменшилася за місяць майже на 50%

Січень виявився одним із найгірших місяців для російського фондового ринку за останні два роки. Масові розпродажі розпочалися 13 січня, коли після заяви російського МЗС про проблеми у переговорах з НАТО щодо гарантій безпеки індекс Московської біржі впав більш ніж на 2%. 18 січня падіння становило 6,5%. Востаннє індекс Мосбіржі скорочувався більш ніж на 5% на початку пандемії коронавірусу навесні 2020 року.

Минулі вихідні не принесли інвесторам полегшення — у понеділок, 24 січня, на хвилі неослабних геополітичних ризиків та повідомлень про можливе вторгнення російських військ на територію України індекс Мосбіржі впав на 5,9%, опустившись нижче за 3300 пунктів. Курс долара піднімався вище за 79 рублів, євро — 89 рублів.

Падіння фондових індексів відбилося на фінансовому становищі найбагатших бізнесменів Росії. Сукупні статки 104 російських мільярдерів скоротилися на $27,9 млрд, свідчать дані лічильника Forbes Real-Time, що оцінює зміну статків найбагатших людей світу в реальному часі. Як точку відліку обрано 20 грудня 2021 року — на цю дату фіксували курси валют та котирування акцій, щоб визначити, як змінилися статки російських мільярдерів у 2021 році.

росія

Знак гривні
Знак гривні