8,5 тисяч солдатів США готові до передислокації у Східну Європу на випадок вторгнення РФ в Україну

Міністерство оборони США збільшило рівень бойової готовності близько 8,5 тисячі військових, розміщених на території Штатів, щоби мати змогу швидко дислокувати їх у Східну Європу в разі російського вторгнення до України.

Про це було повідомлено на пресбрифінгу речника Пентаґону Джона Кірбі

"Державний секретар оборони США Ллойд Остін ухвалив рішення збільшити рівень бойової готовності близько 8,5 тисяч американських військових до "підвищеного" через російський тиск у Європі.

У разі потреби, завдяки збільшеному режиму підвищеної готовності, ці 8,5 тисяч військових можуть бути швидко дислоковані на території наших країн-союзників у Східній Європі. Ці підрозділи є частиною сил швидкого реагування НАТО.

Проте наразі вони не виконують жодну військову місію чи бойове завдання, а залишаються розквартировані на території Сполучених Штатів", – перекладає Українська правда.

Кірбі додав, що в Пентагоні сподіваються цим рішенням показати Росії та президенту Владіміру Путіну, що США залишаються вірними принципу колективної безпеки НАТО. 

За його словами, в разі вторгнення Росії до України, США будуть застосовувати ці підрозділи для оборони НАТО в Східній Європі.

Крім того, Кірбі заявив, що в США немає розбіжностей з європейськими союзниками по НАТО стосовно реагування на російську загрозу в Україні.

вторгнення росія ескалація сша армія загроза

Знак гривні
Знак гривні