Фракція монобільшості заблокувала додаткове виділення для армії 50 мільярдів гривень – Порошенко

Опозиційна «Європейська солідарність» внесла законопроєкт щодо змін до бюджету, який передбачає збільшення на 50 млрд грн фінансування ЗСУ, "Слуга народу" не підтримала цю пропозицію

Насамперед пропонувалося спрямувати кошти на різке підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, особливо тих, хто залучений до безпосередньої відсічі російській агресії, а також скорочення термінів контракту, що дозволить ветеранам, які служили у відповідних підрозділах, повернутися як мінімум на пів року на своє місце служби для того, щоб в період найбільшої напруги стати пліч-о-пліч і захистити країну.

Також ЄС пропонувала забезпечити стратегічні резерви, які покриють хоча б резерв першої черги для формування необхідного кістяка для того, щоб давати відсіч. "Йдеться про пальне, про речове, харчове, медичне і головне – бойове забезпечення», – заявив Порошенко.

«Третє – це різке збільшення бюджету, яке дозволить терміново зробити необхідні закупівлі для того, щоб збільшити ціну, яку заплатить країна-агресор РФ у випадку божевільного рішення свого керівництва щодо вторгнення, продовження другого етапу вторгнення в Україну», – зазначає Порошенко. «І ще одна дуже важлива річ – передати видатки на місцеве самоврядування з цільовим спрямуванням профінансувати заходи територіальної оборони для того, щоб мобілізувати захисний потенціал спротиву в кожному окремому місті.»

Фракція монобільшості «Слуга народу» проголосувала проти таких пропозицій.

Повністю брифінг можна побачити за цим посиланням

порошенко оборона опозиція єс

Знак гривні
Знак гривні